Elna: Dones famoses esborrades del mapa / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Memòria - Memòria històrica

El nou alcalde d'*Elna, una petita comunitat dels Pirineus Orientals, ha decidit canviar-li el nom als seus carrers. Els nom que fins ara hi figuraven -noms de dones cèlebres-, passaran a tenir noms dels cims de les muntanyes de la zona. Aquestes dones reconegudes internacionalment per les seves aportacion a l'humanitat ja no seran presents als retols dels carrers de la ciutat, passaran a la invisibilitat por decisió del nou consistori de dretes.

 

 

Maternitat dElna-foto-ajustada

Foto: Maternitat de Elna

 

L'Ajuntament va aprovar una resolució per anul.lar la decisió de l'exalcalde d'Elna Nicolas Garcia. Els nou carrers dins de la  nova subdivisió del municipi seran rebatejats amb els noms dels cims dels Pirineus, en lloc de la Mare Teresa, Lucie Aubrac, Olympe de Gouges o Rosa Parks entre tantes. Per a la majoria de Consell Municipal, aquests noms són més adequats per a la futura subdivisió del municipi. 

*La Maternitat d'Elna, també coneguda com Maternitat Suïssa (en francès Maternité Suisse d'Elne) va ser una institució fundada el 1939 per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz a la comuna francesa d'Elna, que va permetre el naixement de 400 nenes i nens de mares refugiades de la Guerra Civil Espanyola, que es trobaven internades en camps de concentració del sud-est de França. També va fer el mateix amb 200 criatures més de dones jueves perseguides pel nazisme, durant la Segona Guerra Mundial. La maternitat, després d'haver ajudat a néixer a 597 nadons, va ser tancada per la Gestapo el 1944.