Dona periodista en escenaris de violència al CPC

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

Sara Seminario 2 - copia

 

Sara Lovera, reconeguda periodista mexicana i lluitadora incansable pels drets de les dones, visita Barcelona i donarà un seminari i una conferència al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) els dies 28 i 29 d'octubre.

Les condicions en què les dones periodistes realitzen la seva tasca professional poden ser de major risc per raons discriminatòries sexistes i per violència de gènere. Aquesta realitat té les seves particularitats accentuades quan es tracta de cobertures informatives en contextos difícils, de violència o delinqüència.

El Seminari i la Conferència són organitzats per La Independent, agència de notícies amb visió de gènere de l'Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya i la Xarxa Internacional de periodistes amb Visió de Gènere (AD.XIDPIC.CAT- XIPVG), i la Casa Iberoamericana de la Dona a Barcelona (CIMB).

 Sara Lovera

 

 

Seminari, Conferència i cartells


És el tema que des de la visió llatinoamericana i experta abordarà la reconeguda periodista mexicana Sara Lovera en un seminari que es realitzarà el 28 d'octubre al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), on, també, la periodista Teresa Carreras, d'àmplia experiència en la matèria, donarà l'enfocament i la perspectiva europea en les cobertures informatives realitzades per dones en espais de conflicte.

L'endemà, dimecres 29, en una Conferència realitzada també en el CPC, Lovera explicarà les raons i la necessitat d'una visió de gènere en el periodisme especialment en les situacions de violència extrema global per les seves característiques masclistes, en casos com el narco i la seva cultura, la trata, les dones en escenaris de guerra i conflicte armat i la migració cap a fronteres inhòspites i de noves realitats, entre d'altres.

 

 

Vivas nos queremos 1

 

A banda de l'espai destinat a la conferència, al mateix CPC s'exposaran cartells de denúncia del feminicidi d'una mostra de ¡Ens volem Vives! elaborats per Dones Gravant Resistències, artistes gràfiques de Mèxic, Alemanya, Colòmbia i Espanya. Aquesta exposició ha tingut molt bona acceptació en diversos llocs on ja ha estat exhibida.

 

Temes actuals

D'acord al programa, durant el Seminari la periodista i sotsdirectora de La Independent, Tona Gusi, donarà una breu aproximació a la situació actual de les periodistes a Estat Espanyol en l'exercici professional, mentre que la periodista Drina Ergueta farà una visió de les periodistes migrades, amb el canvi d'escenari de violències quotidianes conegudes cap a nous codis i exclusions.

Teresa Carreras explicarà amb més detall situacions extremes en cobertures realitzades per periodistes dones en moments de conflicte a Europa, Àfrica i Àsia; i Sara Lovera parlarà de la violència extrema en la cobertura informativa: el narcotràfic i els estats fallits, la trata, la guerrilla i la contra, els moviments indígenes i de defensa de la mare terra. Les dones periodistes en aquests escenaris llatinoamericans i globals.


Tots dos esdeveniments estan dirigits a periodistes i persones que treballen en comunicació, a més d'estudiants de periodisme i gent que treballa en temes de pau, drets humans, desenvolupament i cooperació.

 

Inscripcions Seminari

Més informació:
Conferència
Seminari
Sara Lovera

CPC

Sara Conferencia 1 - copia