Barcelona: presentació de la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Formen part d'aquesta xarxa: El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), La Fede.cat Organitzacions per la Justícia Global, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD), Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans (ACDH), Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), La Tele.cat, Setmanari La Directa, Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), AulaMèdia, Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC), SICOM-Solidaritat i Comunicació, SomAtents i La Columna.cat.

Aquestes organitzacions afirmen: "Pensem que estem en un bon moment per abordar una de les assignatures pendents de la nostra democràcia: la garantia dels drets a la informació i la comunicació"

La presentació es farà amb la Taula Rodona ‘La democratització dels mitjans de comunicació’ al Col·legi de Periodistes.

 
Els objectius de la Xarxa són generar consciència social al voltant del dret a la informació i la comunicació. Opinen que hi ha poca consciència, informació i debat al respecte d’aquests dos drets bàsics en democràcia. I que l’autonomia dels mitjans de comunicació ha de tenir la mateixa consideració social que els drets a la salut i a l’educació.

Volen generar una xarxa de col·laboració entre entitats i oberta a la ciutadania que articuli aquesta reivindicació de cara als poders públics. Es tracta d’obrir un procés de col·laboració i debat per poder articular propostes concretes de legislació i polítiques públiques al respecte, afirmen.

 
 Manifest i decàleg de la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació

*tindrà lloc el proper 22 d'octubre a les 18.30 h al CPC