Barcelona: Seminari i conferència de Sara Lovera al CPC / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Sara Lovera

 

Ser dona periodista en situacions de violència, és el tema principal que abordarà la reconeguda periodista Mexicana, Sara Lovera, lluitadora feminista incansable, en un seminari i una conferència que es realitzaran properament al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Les condicions en què les dones periodistes realitzen la seva tasca professional no són iguals a les dels homes, per raons discriminatòries i per violència de gènere, i aquesta realitat té les seves particularitats quan es tracta de cobertures informatives en contextos difícils, de violència o delinqüència.

 

Sara Lovera, que aviat serà a Barcelona, té llarga experiència en la matèria i en les seves intervencions parlarà sobre les violències extremes en la cobertura informativa, com són el narcotràfic i els estats fallits, la trata, la guerrilla i la contra, els moviments indígenes i la defensa de la mare terra.

La reconeguda periodista mexicana forma part de l'equip fundador de La Independent i dóna suport a les accions de la Casa Iberoamericana de la Dona a Barcelona (CIMB), entitats que organitzen el seminari i la conferència, previstos per als dies 28 i 29 d'octubre.

Sara Lovera, periodista des de 1968, s'ha destacat per la seva militància feminista i fer visibilitzar la discriminació i violència per raó de gènere, és fundadora del suplement Doble Jornada, del diari mexicà La Jornada, i de l'Agència de Comunicació i Organització de la Dona (Cimac), a més de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, de la qual forma part la Independent, com a producte de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya.

A més d'impartir docència universitària, Lovera ha realitzat centenars de tallers i xerrades en diversos països de Llatinoamèrica i Europa. A Mèxic va ser designada coordinadora a la Cambra de Diputats per a la Investigació Nacional sobre el feminicidi i va participar en diverses investigacions relacionades amb dones en situació de violència, desemparament i vulneració dels seus drets.

Més informació:
Sara Lovera
CPC