Catalunya: aprovada la resolució conjunta de CiU, ERC, IC-V i CUP en el debat de política general / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Parlament de Catalunya

Foto: wikypedia.org

Josep Rull per CiU, Marta Rovira per ERC, Dolors Camats per IC-V i David Fernández per la CUP varen signar aquest 16 de setembre una resolució conjunta on deixen clara la voluntat de fer la consulta del 9 de novembre amb 'totes les garanties democràtiques possibles', instant al president de la Generalitat a convocar la consulta 'd'acord amb els marcs legals' i destinant-hi tots els recursos i mitjans tècnics i humans necessaris.

Avui 17 de setembre, ha estat aprovada amb els vots de CiU, ERC, IC-V i la CUP. També hi han votat a favor Joan Ignasi Elena (Grup Mixt), Marina Geli (PSC) i Núria Ventura (PSC).

Reclamen també que es consulti el Parlament quan les circumstàncies del procés ho requereixin.

El text inclou explícitament les preguntes acordades el passat 12 de desembre i, recorda que el poble de Catalunya ha expressat d'una manera cívica i multitudinària la seva clara voluntat majoritària de decidir lliurement el seu futur. També fa referència el text, als arguments jurídics que existeixen per a convocar la consulta ja que hi ha 'tota la fonamentació jurídica necessària, ja que reconeixen de manera explícita el principi democràtic'.

 

 

 

  .