Guanajuato (Mèxic): atac a la periodista Karla Janeth Silva Guerrero / la Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Les volem lliures, segures, informant. Les volem vives!

Eliminar totes les barreres de gènere que impedeixen a les dones periodistes l'exercici del seu dret a la justícia

 

 Karla Janeth Silva Guerrero 2Xarxes de periodistes (RIPVG*, RNP*' de Mèxic i CIMAC*'', exigeixen al governador de l'Estat de Guanajuato (Mèxic), Miguel Márquez Márquez així com a les autoritats corresponents que: "implementin accions urgents de seguretat per salvaguardar la vida i l'exercici periodístic de Karla Janeth Silva Guerrero corresponsal a Silao del Periódico El Heraldo".

 

Karla Janeth Silva Guerrero 1

 

 

Aquesta periodista fou colpejada el 4 de setembre a l'interior de les oficines del mitjà de comunicació per persones encara no identificades i a conseqüència d'aquests fets es troba hospitalitzada.
 
Ella assenyala com a actor intel·lectual a Enrique Benjamí Solís Arzola, President Municipal de Silao, Guanajuato ja que amb anterioritat va rebre amenaces perquè deixés de publicar notes sobre l'administració d'aquest alcalde en què denuncia la manca de serveis municipals, la manca de transparència i el malbaratament de recursos.
 
Les xarxes de periodistes exigeixen que el Govern de Guanajuato implementi les recomanacions que la Relatoria Especial per a la Llibertat d'Expressió de l'Organització dels Estats Americans (OEA) va fer en el seu informe anual 2013, on va exhortar els estats part a: "Fer recerca, jutjar i sancionar la violència contra periodistes, incloses, quan sigui necessària, unitats especialitzades d'investigació o tribunals especialitzats i els processos judicials pertinents que s'iniciïn, eliminant així totes les barreres de gènere que obstaculitzen o impedeixen a les dones periodistes l'exercici del seu dret a la justícia. Inclosa la condemna pública a qualsevol declaració que pugui elevar el risc per a les i els periodistes "
 

 * La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere està integrada per periodistes dones i homes de 35 països del món.
 
*' La Xarxa Nacional de Periodistes està ntegrada per periodistes homes i dones de totes les entitats federatives de Mèxic.
 
*'' Comunicació i Informació de la Dona (CIMAC) Organització Civil sense fins de lucre i Agència de Notícies amb perspectiva de Gènere.