Guatemala: Monitoratge de persones amb VIH. a Guatemala / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - VIH-SIDA

 

Sida y Sociedad

 

La Fundació Sida i Societat, (FSIS) lliura oficialment al Ministeri de Salut Pública i Assistència Social (MSPAS), l'aplicatiu per al monitoratge de persones amb VIH.

 


L'aplicatiu, amb registre de propietat a Espanya, ha estat cedit al MSPAS de forma gratuïta i indefinida per a la utilització exclusiva per part d'aquest organisme.

Amb més de 120,000 persones amb VIH, Guatemala, està en el tercer lloc d'Amèrica Llatina en el rànquing de taxa d'incidència d'aquesta infecció (11.93 per cada 100,000 habitants), només superat per Belize i Hondures.

La Fundació Sida i Societat, és una organització sense ànim de lucre amb seu central a Barcelona, especialitzada en cooperació internacional i salut sexual que es caracteritza per prioritzar la poblacions més vulnerables i incloure la investigació operativa en totes les seves activitats.

La FSIS ha estat treballant a Guatemala donant suport al MSPAS de Guatemala des de 2004 i dins dels principals èxits hi ha el Projecte UALE, que a través de les Clíniques Barcelona va aconseguir reduir la incidència del VIH i d'altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) en les treballadores del sexe d'Escuintla. A aquesta intervenció s'hi suma un projecte pilot sobre violència sexual i el projecte MANGUA.