Barcelona: presentació de la Recerca "Sabers i pràctiques feministes. Una aproximació al moviment feminista català" / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

SabersFeministes

 

Aquesta valuosa recerca, sobre la qual La Independent ja n'ha escrit un article, està editada per ACSUR-Las Segovias Catalunya en el marc del Programa Veu Dona Sud 2010. La presentació* tindrà lloc el 20 de maig al CCDFB.

És de remarcar que han recollit les esmenes i aportacions que es van fer a l'acte de la devolució del passat 29 de març (article) i que estan pensant fer una segona edició ampliada que les inclogui, a més de posar en marxa una web o wiki col·laboratiu on penjar el text perquè es pugui modificar i enriquir de forma col·lectiva.

L' Obertura de l'acte serà a càrrec de Marta Macias, Directora General de Cooperació al Desenvolupament. La Presentació del Programa Veu Dona Sud (objectius i activitats), la farà Lola Badenes, directora ACSUR-Las Segovias Catalunya. La Presentació de les principals conclusions i recomanacions de la recerca, la realitzarà la co-autora de la recerca i responsable de l' execució del programa Veu Dona Sud, Joana G. Grenzner.
 
Després hi haurà un visionat del vídeo documental de les sessions de devolució de la recerca amb dones del moviment feminista i de les ONGD catalanes. Tot seguit la Presentació de les recomanacions actualitzades per Joana G. Grenzner. I, finalment la ronda de preguntes i debat en plenari.

Maria Palomares i Joana G. Grenzner són les dues periodistes que han portat a terme aquesta recerca  sobre el moviment feminista català, que tracta sobre les repercussions del feminisme en el treball de les ONG per a la cooperació i el desenvolupament, i recupera la memòria dels col·lectius feministes des d'ells mateixos, através de l'estudi documental i d'entrevistes a dones del feminisme català.

 

* 20 de maig de 2014 a les 19h. a la Sala La Cuina, Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison (C/Sant Pere més Baix, 7, Barcelona)