Catalunya - Estat espanyol: relleu d'Ada Colau a la PAH / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

  

Ada Colau

 Foto:WWW.tercerainformacion.es

Ada Colau deixa de ser portaveu de la PAH però no se'n va. L'activista dimiteix, però assegura -a través d'una carta que ha enviat a diferents col·lectius- que continua vinculada a la Plataforma i que la seva renúncia és per deixar la primera línia però en cap cas desvincular-se del moviment.


Colau no té prevista la seva participació en cap formació política malgrat haver rebut diferents ofertes.

La PAH, ja ha complert cinc anys, va néixer a Barcelona l'any 2009 i és un referènt dls més importants en els moviments socials dels darrers anys, amb la particularitat d'haver-hi hagut una dona com a portaveu visible. La PAH compta a l'Estat espanyol amb dos-cents nuclis d'acció.

Ada Colau seguirà al moviment de la PAH de Barcelona i segons ella "sempre que se la necessiti
en ocasions puntuals, podran comptar amb ella".

Comenta que necessita dedicar-se a altres coses, poder opinar lliurement, sense que se li adjudiqui a la PAH qualsevol comentari personal. Comenta que en ocasions ha hagut de mossegar-se la llengua, sense poder opinar  en diversos temes, precisament perquè no fossin atribuïts a la PAH.

Colau també serà recordada per haver anomenat "criminal" al representant de la patronal dels bancs al Congrés de Diputats el dia 5 de febrer del 2013.

La PAH, a través d'un comunicat, ha destacat la feina que Ada Colau ha desenvolupat durant aquests anys de portaveu i ha elogiat el seu carisma, valentia, coherència i humilitat.

La PAH ha agraït la seva contribució i el seu compromís malgrat les pressions que ha suportat en benefici del moviment.