Què és La Independent?

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

 

Des de l'any 2007, l'AD.XIDPIC.CAT-XIPVG ha estat treballant per posar en marxa un projecte innovador: la primera Agència Catalana de Noticies amb visió de gènere. El febrer d' enguany es va convocar la primera reunió de la Xarxa en què el Comitè impulsor de l'Agència catalana presentava la proposta de desenvolupament del projecte.


L'Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya - Xarxa internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (AD.XIDPIC.CAT-XIPVG) la inicien l'any 2005 un grup de dones periodistes i d'altres vinculades a professions relacionades amb la comunicació,  conscients del paper dels mitjans de comunicació en la difusió i reproducció de models de comportament i la necessitat de pensar i difondre models no discriminatoris i que fomentin la igualtat.


L'AD.XIDPIC.CAT-XIPVG ha comptat des del primer moment amb un col·lectiu destacat de periodistes i comunicadores, però també amb associacions de dones -amb una llarga presència i tradició a Catalunya-; col·lectius que, des de diversos àmbits, treballen en favor dels drets humans; i, recentment, amb persones i associacions dels nous corrents d'Homes per a la Igualtat. L'AD.XIDPIC.CAT-XIPVG és un espai de trobada, d’intercanvi d’idees i de projectes que aspiren a fer visibles les preocupacions d’aquests col·lectius, els seus objectius, que fan i quins són els seus projectes, i fer-ho a través de models d’informació i de comunicació no androcèntrics i, en conseqüència, més democràtics.


Les Tecnologies digitals d’Informació i Comunicació (TIC) han estat una peça clau en el funcionament intern de l'AD.XIDPIC.CAT-XIPVG. D’altra banda,  són l’eina estratègica dels projectes que impulsa l’Associació, projectes que tenen l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania a través dels mitjans de comunicació -des dels generalistes fins els locals o els anomenats del “tercer sector” i alternatius-. sobre la perspectiva de gènere.


L'onze de setembre d’enguany, Diada Nacional de Catalunya es presenta al públic La Independent (www.laindependent.cat) amb una edició i difusió especial. Si ens vols acabar de coneixer i saber què fem, consulta els apaptat Agència,  Produccions i Serveis.