Fòrum Iberoamericà sobre la dona en l'Administració Pública

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

 LogoForo Iberoamericano

 

Lideratges que canvien el món 

A Villahermosa (Tabasco. Mèxic) se celebra del 6 al 8 d'abril el primer Fòrum Iberoamericà sobre la dona en l'Administració Pública que tractarà sobre el lideratge femení i els canvis de les condicions locals de les dones, el seu apoderament i les polítiques públiques que poden afavorir aquest canvi.

Villahermosa1              Villahermosa2jpg

   Villahermosa. www.ssafara.net                Villahermosa. wikipedia.org

El Fòrum, en el que hi participaran expertes internacionals, s'ha organitzat en diveres conferències magistrals i taules rodones. L'objectiu es reunir tant a dones de l'Estat de Tabasco com de tot Mèxic, per intercanviar les seves experiències i aprendre d'aquests dies de reflexió, seminaris i debats. Entre les institucions, l'Instituto de Administración Pública de Tabasco i personalitats com la Profra. Martha Lilia López Aguilera, Presidenta del Consejo Consultivo Ciudadano del Sistema DIF Tabasco, Mtro. Ángel Solís Carballo, President del Instituto de Administración Pública de Tabasco, A.C,i Daniela Ariadna Segura Ballina, Dir. de Tecnologías Aplicadas al Sector Público de l'Instituto de Administración Pública de Tabasco, A.C, que actua com enllaç al Foro Iberoamericano: La Mujer en la Administración Pública i Leonel Magaña, Comunicación Social IAP Tabasco.

El diumenge 6 és un dia de trobada i intercanvi entre participants, convidades i representants institucionals. El Programa es desenvolupa amb la primera conferència magistral, dilluns 7 d'abril al matí: " Estereotips i percepció del lideratge femení" per Ana María Salazar Slack. Posteriorment hi haurà la segona conferència , a càrrec de la diputada xilena, Yasna Provoste Campillay, que sota el títol: "Hem avançat amb la participació de la dona en els governs?", tractarà de respondre a la pregunta mitjançant una radiografia del paper polític de les dones en els països de Llatinonamèrica. Per la seva banda, la diputada federal, Amalia García Medina parlarà de l' "Apoderament polític de la dona". 

A la tarda serà el torn de les taules rodones, la primera sobre: "Polítiques públiques amb perspectiva de gènere a nivell internacional"  on es debatrà entre altres aspectes, el de la participació de la dona en els governs,  i la segona, al final de la tarda tractarà sobre "La família com a agent més important en la construcció i deconstrucció de la identitat de gènere en les persones".  La darrera serà sobre el "Respecte a la personalitat, dignitat i intimitat de les dones i homes en el àmbit laboral".

Dimarts dia 8 hi haura una taula amb dones de diversos països per posar en comú les "Experiències internacionals, nacionals i estatals: avenços, obstacles i desafiaments de la dona en l'administració pública": La Conferència magistral serà "Comunicant el lideratge femení". I la darrera Conferència magistral: "La promoció comunitària de les dones de Sant Martí: L'experiència del Consell Municipal de Dones", a carrec de la periodista barcelonina Júlia López, que hi porta molts anys col·laborant.

La periodista catalana Tona Gusi parlarà -en la seva intervenció sobre experiències internacionals- dels avenços i interrogants des de les diverses administracions(locals, nacionals, estatals i europees)  i des dels moviments de dones. 

 

 

 

foro iberoamericano 02

 

Per registrar-se