El Besòs: les activitats de les dones del Centre Cívic / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

 

alt

 

El Centre Cívic Besòs es distingeix per programar durant tot l’any moltes activitats de dones o amb perspectiva de gènere al local situat a la Rambla del Prim de Barcelona, al centre del popular barri del Besós. Durant el mes de març va destacar el cicle ADONA’t, amb tots tipus d’activitats.

En primer lloc es va inaugurar l’exposició: “Diagnòstic: Dona”, fins el 29 de març, i  que va ser  produïda per  l’artista Blanca Gotor juntament amb 5 veïnes més. Aquest grup va organitzar el 20 de març  una interessant taula d’experiències participativa per reflexionar sobre què vol dir ser dona i treballadora al barri. L’exposició va ser una mostra representativa de diferents dones del barri Besòs. A partir de preguntes entorn a la seva experiència i entorn a la reflexió de ser dona al Besòs, es poden trobar diferents perfils de dones del barri.

L’11 de març també va tenir lloc una mostra dels treballs artístics de pintura i manualitats de l’associació Dones Ambar-Prim.

I el dilluns 13, les dones que formen part del grup de teatre de l’Associació Ambar Prim,  van representar: “Las Criadas, en la versió de Lluis Millá. Ens explica Angels Merino, socia d'Ambar Prim, que que formava part de l'obra,  que Mari Carmen Clufen, la seva directora, va morir precissament el dia 8 de Marc: "Un día de la dona molt trist per a totes nosaltres, les que formaven part de l'obra. Com homenatge a ella vam voler representar-la tal i com tenien compromès el mateix 13 de març. A la representació va ser-hi la seva família, i va ser molt emocionant i commovedor: Crec que ja no actuarem mai més".

 

alt

 

Al Besòs hi ha molta afició al flamenc, i fan activitats i molts tallers durant tot l’any. La “Pinzellada Flamenca “ del  mes de març també va està dedicada a les dones. Els dos grups d’alumnes de ball flamenc del Centre Cívic coordinades per les talleristes, Helga Carafí i Lucero Cárdenas van oferir una mostra del seu art després de alguns anys al Taller.

I cal destacar l’activitat del 19 de març: ” #ACTUEM! Teatre per la igualtat”, un  taller pràctic dedicat a les joves i a els joves, per reflexionar sobre situacions de conflicte relacionades amb les relacions afectives, la dependència emocional, les discriminacions, l’abús i la violència. Un taller que va desenvolupar: Trama, Serveis culturals.

I com a fi de festa al centre Cívic, el dimecres 26 de març va tenir lloc la passarel·la de moda Intercultural. Un recorregut pel món de la moda, a través dels vestits i complements de les dones de el Besòs i el Maresme. Van desfilar-hi com a models les dones de les associacions del  Besós. Aquesta desfilada va ser organitzada pel Pla Comunitari Besòs-Maresme.

També cal destacar el Café Tertúlia sobre “Dones cuidadores” que va tenir  lloc a l’Espai Carmen Gómez  del Besòs, conjuntament  organitzat per l’associació Ambar Prim i pel PIAD Sant Martí (+info a santmartiambveudedona.cat).