Santiago de Compostela: PUBLICACIÓ Edició electrònica de l'epistolari de Rosalía de Castro / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

El 24 de febrer es va presentar a Santiago de Compostela l'edició electrònica de les cartes de Rosalía de Castro, editades per Helena González Fernández (directora del Centre Dona i Literatura), María Xesús Lama (Universitat de Barcelona) i María do Cebreiro Rábade Villar (Universidade de Santiago de Compostela). En aquest primer lliurament de "Rosalía de Castro. Epistolario" (2014), es recullen totes les cartes conservades escrites per l'autora i s'acompanyen de fitxes biogràfiques de les persones citades.

 

Aquesta edició electrònica en accés obert actualitza i corregeix errades en la transcripció de les cartes, que s'han reproduït en les edicions existents fins ara, la qual cosa la converteix en l'edició de referència. A més a més, es dóna accés a la carta autògrafa quan es conserva i, a partir de les fitxes biogràfiques, s'insinuen nous camins per a un millor coneixement de l'escriptora. En una segona fase es publicaran les cartes adreçades a Rosalía de Castro. Aquesta publicació està vinculada al conveni establert entre el Consello da Cultura Galega i el Centre Dona i Literatura de la Universitat de Barcelona.

Més informació