Catalunya- Internacional: Concurs Dona’MCine 2014 / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Audiovisuals

alt

 

Ja s’ha iniciat el periode d’enviament de vídeos al II Concurs internacional de Curts on-line de curtmetratges realitzats per dones des de mirades feministes, i com podeu veure al Calendari,  el tancament de recepció d’obres será el 15 d’abril.


 Aquest projecte audiovisual està impulsat per l'Associació Entrepobles, dedicada a la cooperació solidària durant més de 25 anys, i  la productora Doble Banda, amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. Han format una plataforma virtual que vol potenciar la visibilització de produccions audiovisuals amb perspectiva de gènere que no tenen un espai en els mitjans de comunicació tradicionals. Aquest concurs es d’ambit internacional i permet la participación de tot tipus de curts i en aquesta edició volen abastar dos tipus de temàtiques, una dirigida a vislumbrar un món millor i l’altra, sobre el cos, la sexualitat i el paper de les dones en la sostenibilitat de la vida.


El primer apartat titulat: “En un planeta finit, solidaritat i justícia sense límits”, es vol visibilitzar els sabers, les capacitats, les pràctiques socioeconomiques alternatives, els assoliments i també les resistències, els desafiaments i les rebel·lies de les dones en un planeta maltractat. Un món amb desigual distribució de recursos i de treballs, que cal canviar amb vocació reivindicativa de solidaritat, justícia social i ecològica sense límits. El segón partat es titula: “El meu cos, el meu primer territori de llibertat” i vol mostrar el paper de les dones en la sostenibilitat de la vida des de la desobediència sexual i de gènere. Així com en el drets i responsabilitats per viure i gaudir d’ una vida digna i feliç.

 

El projecte compta amb la col·laboració d': Arç Cooperativa, Mujeres de Negro de Sevilla, Coop-57, l'Observatori del Deute en la Globalització, El Kinògraf, Educació per l'Acció Crítica, Cine Club Vilafranca,  Món Comunicació i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès;  i el suport financer de l' Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (més info a Dona’MCine).