Catalunya: Convocatòria oberta pel VI Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

mesa diversitat audiovisualLa MDA convoca per sisè any consecutiu el VI Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual, amb l'objectiu de visibilitzar les produccions audiovisuals i/o iniciatives de qualitat pel seu abordatge de la diversitat cultural a la societat catalana.

El VI Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual vol potenciar la presència de la diversitat cultural més enllà de les representacions estereotipades, donant veu a plantejaments, actors i discursos innovadors, integradors i dialogants.

El jurat valorarà l'enfocament de la diversitat tant en el producte audiovisual com en la trajectòria dels mitjans, les empreses, les entitats i/o els professionals, i les bones pràctiques a tenir en compte com a referents dins del sector audiovisual.

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual (MDA), nascuda per acord del Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, aplega representants de diversos grups culturals, institucions, empreses, col·lectius professionals, grups de recerca, entitats de suport, universitats, mitjans de comunicació i altres persones i òrgans interessats en promoure una representació millor de la multiculturalitat i de la diversitat en els mitjans de comunicació audiovisual de Catalunya. Té per objectiu contribuir a fomentar la convivència, el respecte, el coneixement i l'intercanvi entre persones de les diferents filiacions culturals i compartir l'experiència de la recreació i la renovació de la cultura catalana.

Enguany, el Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual amplia les categories i n'estableix una específica per a projectes, pilots i/o guions, que no troben fonts de finançament per donar sortida a la seva projecció i difusió.

Les categories específiques són: Categoria A. Programa de televisió; Programa B. Programa de ràdio; Programa C. Producció audiovisual; Categoria D. Projecte, pilot i/o guió; Categoria E. Trajectòria de foment de la diversitat en l'àmbit de la comunicació audiovisual.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 14 de febrer de 2014 i cal presentar una sol·licitud per cadascun dels materials (podeu consultar les bases en aquest enllaç).