Catalunya: es mantenen les subvencions de les entitats que treballen en l'àmbit de les dones / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

No hay traducción disponible

Neus Munté. www.idemtv.com

Neus Munté (Foto www.idemtv.com)

 

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, reiterà que aquest 2014 es mantenen les subvencions de les entitats que treballen en l'àmbit de les dones prioritzant aquelles que lluiten contra la violència masclista

També rebutjà públicament la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva, "una reforma que no fa cap falta i que la societat no reclama"

Neus Munté, així ho va afirmar en el decurs del Ple celebrat el 23 de febrer al Parlament responent una interpel·lació sobre els drets de les dones. Digué també que "en els darrers tres anys la Generalitat no ha rebaixat la seva aportació als contractes programa, que inclouen accions i programes envers les dones, mentre que l'Estat sí que ha reduït considerablement les seves aportacions en aquest àmbit.".

Manifestà la seva oposició frontal al desenvolupament de determinades lleis que afecten l'avenç del dret de les dones, posant com a exemple l'infrafinançament de la Llei de la dependència, la reforma de la Llei de pensions o la reforma de la Llei de la salut sexual i reproductiva. Reforma sobre la qual digué:  "jo també rebutjo frontalment com s'està plantejant aquesta reforma. La llei de 2010 ja és una bona llei i no hi ha reclamació social per a reformar-la (...) aquesta reforma retorna les dones a la criminalització que ja havíem superat".

La consellera ha reconegut que, malgrat els esforços del govern, "certs avenços aconseguits en l'àmbit dels drets de les dones corren el risc de retrocedir perquè la crisi té efectes més grans per a les dones, que es fan visibles en l'escletxa salarial, en l'àmbit familiar, en la salut, etc.".

També volgué recordar que el Parlament de Catalunya està treballant una llei pròpia d'igualtat afectiva.