Barcelona: El lliure recorda Anna Lizaran, a la dona i a l'actriu / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Anna Lizaran  entrevista TV3 wikipedia

Anna Lizaran (entrevista TV3. wikipedia)


El Teatre Lliure homenatja a qui va ser una de les seves fundadores i una de les seves actrius més destacades

Tot just ara fa un any de la mort de l'actriu Anna Lizaran i una mostra que es pot veure al Lliure de Gràcia i de Montjuïc fa un recorregut per la seva infantesa, els seus inicis i la seva trajectòria com actriu.

La mostra que es potveure, doncs, en dues fases presenta en el Lliure de Gràcia un recorregut per la seva infancia a Esparreguera: familia, escola, amistats, els seus inicis teatrals a la Passió d'Esparreguera; la seva arribada a Barcelona i el seu aprenentatge a Estudis Nous de Teatre...la seva arribada al grup Comediants i la seva marxa a París per estudiar a l'escola de Jacques Lecoq fins que va tornar a Barcelona per incorporar-se al nou  projecte del Teatre Lliure on van arribar els seus primers grans èxits.

Al vestíbul del Lliure de Montjuïc es pot disfrutar d'un recorregut per la seva extensa i intensa vida teatral des del 1976 ( amb fotogràfies, vestuari,premis...) fins l'últim projecte que ja no va poder estrenar "la Béte" al TNC. Un espai on es visualitzen tots els seus treballs dins i fora del Lliure.

L'itinerari acaba amb una mirada envers l'Anna-Anita més personal i íntima: els assajos, les amistats, la familia i un hort urbà que fou – a més del teatre- una de les seves passions.

La mostra es podrá veure als dos teatres fins a finals de juliol i en dies de funció. L'entrada és gratuïta.