Cornellà de Llobregat. MARIA-MERCÈ MARÇAL. "UNA BARCA HACIA LA LIBERTAD" a càrrec de Neus Aguado / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

MARÇAL fotografia RAFAEL VARGAS-1      neus aguado   julia figueras bn a

Maria-Mercè Marçal.(Foto: Rafael Vargas)              Neus Aguado (Foto: (Júlia Figueras)

 

La conferencia*, dins del programa MMMXV, versarà sobre els diferents símbols que amaren la poesia marçaliana, des dels esotèrics fins als feministes i els relacionats amb el món vegetal, així com també farà especial esment en la part transgressora de l'obra Maria-Mercè Marçal, sense oblidar l'amor en llibertat i l'amistat entre dones, i la celebració pagana de l'amor. Un paisatge violeta que és el color del feminisme, però, també el color de l'ànima.

Neus Aguado és poeta i narradora*, amb Maria-Mercè Marçal va realitzar diversos projectes literaris. Ha escrit assaigs sobre l'obra de Marçal, i també l'ha traduït a Maria-Mercè Marçal en diverses ocasions. Destaca la selecció i traducció, amb Luisa Cotoner, de l'antologia bilingüe MARIA-MERCÈ MARÇAL. Antologia. Sant Cugat del Vallès: Los Libros de la Frontera, 2005.

Llicenciada en Art Dramàtic i Ciències de la Informació, entre els seus llibres de poesia destaquen Ginebra en bruma rosa (1989), Aldebarán (2000) i Intimidad de la fiebre (2005). De la seva obra en prosa, sobresurt el seu llibre d'humor Paciencia y barajar (1990).

 

*Biblioteca Marta Mata. Dimecres 11 de desembre a les 19:30 h