Barcelona: Torna Marcela Lagarde amb l'amor i els seus perills / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Parella

marcela lagarde

"És l'amor un captiveri? En aquesta conferència volem compartir aquesta inquietant pregunta", assenyala la invitació que anuncia el retorn de la reconeguda feminista mexicana Marcela Lagarde a Barcelona per parlar sobre "L'Amor, un dels captivitats de les Dones", a la Llibreria Pròleg, el dimecres 4 de desembre.

A la conferència, organitzada per la Llibreria Pròleg, Hores i Hores Editorial i la Casa Iberoamericana de la Dona, Marcela Lagarde comentarà sobre pensaments plasmats en el seu llibre "Los cautiverios de las mujeres: madres, esposas, monjas, putas, presas y locas".

"En aquesta obra exposa les formes particulars en què es donen en els fenòmens opressius en cada cercle vital definit per les seves normes, les seves institucions, les seves maneres de vida i la seva cultura. És precisament a aquests cercles als quals s'anomena captivitats. No tot és dolor en ells. Ni l'opressió és viscuda sempre com un tot. Per contra, adquireix la tessitura de la felicitat quan és enunciada en llengua patriarcal com lleialtat, lliurament, abnegació, quan ens valora i ens situa en el món i la captivitat es diu llar o causa, quan l'especialització en les cures es concep com instint sexual i maternal, i la subordinació alienada al poder és el contingut de l'amor".

Acompanyarà la conferència un acte performatiu de captivitats, presentat per Esmeralda Elizalde.

 

marcela lagarde

 

*La Llibreria Pròleg es troba al c/ Sant Pere més Alt, 46. Barcelona. L'acte s'inicia a les 19.00, el dia dilluns 4 de desembre. Es proposa un donatiu de 5 euros per persona assistent.


Més informació :
Invitació a Facebook
Llibreria Pròleg
Marcela Lagarde