Honduras: La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere cobrirà les eleccions / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

logo RIPVG

 

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) -a la qual pertany la Xarxa catalana (XIDPIC.CAT), a través de la Comissió de Denúncies sobre violència vers les Dones Periodistes que coordinen Yunuhen Rangel Medina (Mèxic) i Silvina Molina (Argentina), acompanyarà les col·legues que cobriran, el proper 24 de novembre, les eleccions presidencials a Honduras.

La tasca consistirà en rellevar a les periodistes a fi que puguin fer la seva feina sense ser agredides, per a això es treballarà en conjunt amb organitzacions de defensores de drets humans de la regió.

Yunuhen Rangel serà a Honduras al costat de les companyes, enviarà informes sobre com s'està desenvolupant el procés electoral i les condicions de treball de les periodistes i Silvina Molina  realitzarà el suport a través de xarxes socials, informant en el fòrum de la RIPVG.

Aquesta tasca és possible gràcies al compromís de la RIPVG, i al suport de les seves coordinadores (Lucía Lagunes Huerta, Fabiola Calvo, Liliana Hendel i Jenny Ronngren), que han facilitat la realització de tràmits per poder realitzar aquesta acció.

 

Hondures, un país violent 

Hondures és el país sense guerra que encapçala els índexs mundials d'homicidis amb 86,5 per cent cada 100.000 habitants, segons les Nacions Unides.

D'acord a un informe de l'organització no governamental canadenca Rights Action, entre maig de 2012 i octubre de 2013, en total 35 candidats o precandidats de diversos partits polítics van ser assassinats al país, dels quals 18 pertanyien al Partido Libre, que encapçala la candidata presidencial Xiomara Castro.

El Comissionat Nacional dels Drets Humans, Ramón Custodio, va informar el juliol passat, que entre 2010 i 2013 van ser assassinats 36 periodistes (2 dones) , donant-se el màxim pic de violència entre 2010 i juliol del 2013 amb 29 homicidis . El 2010, després del cop d'Estat que va enderrocar, un any abans, el president Manuel Zelaya, 12 professionals van morir en forma violenta.