Estat espanyol: Zapatero: "No es pot ser socialista sense ser feminista" / La Independent / Noticias gènero

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

 El president de l'anterior Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al Fòrum d'Igualtat que tancava la primera jornada de la Conferència Política del PSOE, va ser rebut en un auditori abarrotat, amb grans aplaudiments que es van prolongar en mes de cinc minuts. La seva intervenció va ser interrompuda amb grans crits i va ser llargament ovacionat al final.

 

zapatero2

Foto: Archivo AmecoPress y Cedidas por el PSOE

Després d'agrair, de manera emocionada, al partit, "als seus homes i dones que representen el progrés de la Igualtat ", la seva lleialtat i la seva generositat, Zapatero ha explicat que fa 30 anys Espanya era un país masclista "tancat i intolerant per l'absència de llibertat ", i avui és un exemple per a Europa perquè, segons ha dit ," som un dels països més tolerants del món pel que fa a la igualtat". Va advocar, per situar la lluita contra la violència de Gènere com la principal prioritat en qualsevol política d'igualtat. 

Zapatero va reflexionar davant l'auditori sobre el masclisme criminal que pateixen les dones a tot el món, del qual ha dit que la seva eradicació "ha de ser la prioritat" de tota política d'igualtat. "No hi ha res que més m'indigni més que el masclisme criminal", ha dit Zapatero, que ha recordat les últimes xifres ofertes per l'OMS sobre maltractament a les dones, per assegurar que la lluita i el combat contra aquesta xacra social ha de ser el nucli i el principal objectiu de qualsevol política d'igualtat.

El president ha volgut reconèixer en el fòrum el canvi protagonitzat per les dones en matèria d'Igualtat, que ha estat, segons Zapatero, "un canvi social decisiu a l'Espanya de la llibertat i la democràcia". Un canvi que ha estat " la clau" dels canvis en Igualtat.

 

" Avui no es pot ser socialista sense ser feminista "

José Luis Rodríguez Zapatero ha defensat a més la Igualtat "com el millor que li ha passat al socialisme en els últims anys "fins al punt -ha dit -que avui" no es pot ser socialista sense ser feminista i defensar la Igualtat".

En aquest context, Zapatero ha defensat l'Estat del Benestar construït a Espanya. Un fet  que"la societat espanyola valora com ningú" fins al punt que forma part de la seva cultura democràtica. Part d'aquest estat del benestar, és l'educació que Zapatero ha reivindicat "perquè és la que forja la igualtat que poques generacions estem podent gaudir, una educació que és l'essència de la igualtat", ha assenyalat i ha afirmat: "Per això m'ha impactat la desaparició d'Educació per a la Ciutadania, que és un valor estimat per la ciutadania perquè fa ciutadans i ciutadanes lliures amb afany d'igualtat".

 

Foro de Igualdad, en la VII Conferencia Política del PSOE. També hi participaren: Consuelo López Zuriaga, de Intermon-Oxfam, la catedràtica Amelia Valcarcel i la responsable de PES Women, Zita Gurmai