"La puntilla" a la RADIOTELEVISIÓ VALENCIANA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

rosa solbes

 

 

OPINIÓ

La societat valenciana s'ha vist sacquejada per l'anunci oficial que la radiotelevisió pública serà tancada aviat, després que el Tribunal Superior de Justícia haja anulat l'ERO que deixava en el carrer més de mil persones, ja que atenta contra drets fonamentals.

Un altre dret del poble valencià, el de comptar amb un mitjà públic de qualitat, transparent i en valencià (no la RTVV d'ara, la que volem construir) està sent conculcat. Seria la primera que desapareix, dels territoris amb llengua pròpia, i no falta qui veu darrere una ordre de "Madrid" que el PP valencià acata amb sumisió. L'escàndol és majuscul i les reaccions, masives i contundents.

 

 

logo grup rtvv

 

Un exemple, el comunicat de Valencians pel Canvi que resumim:

"El tancament de RTVV anunciat pel Consell de la Generalitat encapçalat pel PP, i presidit per Alberto Fabra, mostra de nou la incapacitat política d'un govern esgotat, desbordat, víctima dels propis seus errors, un govern que no sap governar i que actua amb precipitació irresponsable.

S'inscriu en una línia absolutament destructiva de desmantellament de les infraestructures econòmiques, polítiques i institucionals de què s'havia dotat la societat valenciana per garantir el seu desenvolupament i projecció.

Al llarg de vint anys de govern del PP el País Valencià ha vist greument deteriorat el seu territori víctima de l'especulació més atrabiliària, s'ha afeblit fins al límit l'economia productiva, ha augmentat brutalment l'atur, ens hem quedat sense entitats financeres pròpies en desaparèixer bancs i caixes d'arrel valenciana, l'ensenyament i la sanitat públics han patit duríssimes agressions, es redueixen els nivells de renda, els col·lectius més vulnerables i dependents són abandonats, les perspectives vitals de milers de valencians i valencianes s'han enfosquit dramàticament. Trist balanç del govern del PP a la Generalitat Valenciana, marcat per un rosari espectacular de casos de corrupció que han atret tristament l'atenció internacional sobre el País Valencià, ara completat amb l'anunci del tancament d'un servei bàsic com RTVV.


Aquest anunci d'una mesura de dubtosa legalitat (perquè la RTVV figura a l'Estatut d'Autonomia i respon a una Llei de les Corts Valencianes) ratifica encara una vegada més la irresponsabilitat d'un govern que no sap acatar les sentències judicials, i que no dubta a agredir les i els treballadors i posar en risc un dret bàsic com es la informació, i un pilar de l'autogovern.


Perquè la RTVV respon fundacionalment a la lògica de salvaguardar la llengua, de potenciar la comunicació pública en valencià, d'institucionalitzar el País i consolidar l'autogovern. El PP sembla que no vol saber-ne res. Més aviat ha contemplat tothora RTVV com un instrument, com un territori de saqueig, de negoci, d'extracció de recursos, de clientelisme, com un mitjà de propaganda partidista. Caldrà depurar responsabilitats. Alguns han fet un mal ús de les seues responsabilitats públiques. Alguns s'han enriquit de manera il·legal a recer de la televisió pública de les valencianes i dels valencians, i hauran de retre comptes davant la Justícia i davant l'opinió pública.


Trista herència d'un govern esgotat, incapaç de gestionar correctament i de manera responsable, que ha traït principis bàsics de la convivència i el pluralisme inscrits amb belles paraules als textos legals vigents".

Valencians pel Canvi, així como PSPV i altres formacions de l'esquerra, exigeix la dimissió d'Alberto Fabra i el Consell de la Generalitat, la dissolució de les Corts i la convocatòria immediata d'eleccions anticipades. És clar que el "règim" ha fet, definitivament, fallida. Les xarxes socials i Internet tirem fum. Cada dia es produeixen pronunciaments pareguts i les mobilitzacions al carrer de la plantilla i representants polítics, sindicals i socials son nombroses i contundents. Les emisions de RTVV romanen dedicades al tancament i mantenen un to insòlit i extremadament crític amb l'anunci del Consell de la Generalitat. Pot ser aquesta siga la causa per que s'ha forçat la dimissió de la directora general, Rosa Vidal.