Avortament és sagrat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Salut

"El feminisme també té coses sagrades"

Femes

Foto: Arxiu AMECO press

OPINIÓ

Al ministre Gallardón li ha estranyat que les dones de Femen que avui han desplegat el seu activisme al Congrés dels Diputats actuessin al crit "avortament és sagrat".

L'ha qualificat de "crit impossible" (d'entendre). No deia que no hagués sentit el crit amb claredat, sinó que (per a ell) era un crit contradictori in terminis.

 

Aquesta és sense cap dubte, la manifestació més transparent que ha fet el pensament del ministre de Justícia en matèria de drets sexuals i reproductius.

Sagrat no és un terme exclusivament religiós (error conceptual de Gallardón en el seu desconcert davant el lema de Femen). Fins a la Viquipèdia podria recordar-li al senyor Gallardón que "aquesta noció s'utilitza avui dia de manera més general en altres contextos: una nació pot definir com sagrats els principis que la funden, una societat pot definir com sagrats alguns dels seus valors, etc".

Sagrats són aquells valors essencials per a nosaltres. Si a la majoria de les religions el sagrat designa tot el que fa al més fonamental del seu culte, pel no creient, designa sobretot a aquells elements que fonamenten els seus valors.

No cal ser religiós, ni estar aferrat a creences místiques per viure de manera honesta, ser sincer, tenir dignitat o valer-se del respecte en les relacions interpersonal.

Sagrat és un "terme que s'utilitza en els grups per descriure els elements que els constitueixen ". En aquesta mesura, el feminisme també té coses sagrades.

A saber:transcendental (i sagrat) ha estat per al moviment de dones el vot femení; transcendental (i sagrada) és la igualtat davant la llei i transcendentals (i sagrats) són els drets reproductius.

Si per a alguns la propietat privada és cosa sagrada, per a nosaltres-les feministes- el respecte a la vida de les dones és cosa sagrada.

L'avortament, com a instrument que s'utilitza per no posar en risc la vida d'una dona, quan opta per interrompre un embaràs no desitjat, es pot qualificar d'element que constitueix i fonamenta la seva llibertat.

Això explica que Femen hagi reclamat com a sagrat el dret a l'avortament ... no hi ha contradicció, senyor Gallardón... I per cert: jo ho subscric!

* Diputada, PSOE i fundadora de la Red Estatal contra la Violencia de Género

Article publicat al Huffington Post