El Parlament de Catalunya segueix fent esforços per impedir que les dones ens expresem /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cal Feminitzar la política

 

Les institucions polítiques són, o hauríen de ser, les representants del poble i de la diversitat social, institucions representatives i exemplificadores.

Al Parlament de Catalunya, en un procés de mobilització cívica, altament participatiu no sembla que això sigui un tema prioritari. Un cop més el Parlament segeuix sense recollir la diversitat social.

A Catalunya el 52% de la població són dones i és evident que això no és una realitat a la cambra. Però no contents amb això tot i que el ideratge de les mobilitzacions populars ha estat liderat per dones ara la Comissió d'estudi del dret a decidir segueix sent sorda i cega a aquesta realitat.

La comissió va acordar sol·licitar la compareixença de quinze persones expertes, els noms de les quals van ser acordats per tots els grups parlamentaris. Doncs bé, de les quinze persones que compareixeran només una dona ho farà. Tenint en compte que, a més, l'experta i els experts convocats són de diferents nacions (Gal·les, Quebec, Eslovènia, País Basc...) no sembla que sigui un acord gaire equilibrat.