Les dones periodistes en temps de crisi

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

Al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el proper 3 de juliol, se celebrarà la Taula Rodona: No em vinguis amb històries! Les dones periodistes en temps de crisi.


FMAC

    XIDPIC.CAT-XIPVG 

Dones en Xarxa 

  ADPC   SPC


 

The Women’s Media Center” en el seu Informe de la situació de la dona en els mitjans de comunicació en els EUA posa en relleu la necessitat crucial per mantenir els mitjans de comunicació en mans de homes i dones responsables per igual, amb igual veu i participació.

A casa nostra l'informe "Nínxols d'ocupació per a Periodistes. Crisi Oportunitats en el sector i necessitats de formació” va provocar moltes queixes donada la total invisibilitat de les professionals del sector. Es va aconseguir fer modificacions i que s'inclogués a algunes dones, a més de provocar que el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), que fou qui va encarregar l'estudi, demanés disculpes. L'estudi, que  mostra la realitat del sector assenyala que entre els professionals del periodisme hi ha un 60% de dones, té una mostra de 49 professionals on el 16,3% representen aquesta majoria femenina. L'informe va ser elaborat per Digilab.Media, Strategy and regulation, de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, dirigit per Josep Lluís Micó.

És a partir d'aquesta invisibilitat i d'aquesta necessitat de reivindicar-nos i reinventar-se que aquesta Taula Rodona vol analitzar l'entorn de les condicions laborals, socials i econòmiques d'aquesta invisibilitat.

En el posterior debat vol evidenciar les condicions laborals, la precarització del treball i les limitacions a que es veuen subjectes les professionals dels mitjans en moments de crisi econòmica, quan molts mitjans de comunicació tanquen les seves portes i molts i moltes professionals viuen dificultats en l’exercici de la tasca informativa.

L’acte, organitzat per la Fundació Maria Aurèlia Capmany (FMAC), la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores - Xarxa internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG), Dones en Xarxa, Associació de Dones Periodistes de Catalunya, i la Secretaria d'Igualtat del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), serà moderat per Elvira Altés, investigadora en comunicació i gènere i una de les fundadores de l’ADPC. Hi participaran també: Aida Ruiz (Fundació Maria Aurèlia Capmany), Tona Gusi (XIDPIC.CAT-XIPVG), Àngels Gómez (Dones en Xarxa); Marta Corcoy (ADPC) i Elena Tarifa (SPC).

 

taula_rodona_periodistes