Marcela Lagarde a Barcelona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Empresarial

There are no translations available.

Imparteix taller i conferència

Marcela_Lagarde._Fotoa_Amecopress 

Marcela Lagarde. Foto d'Amecopress


Aquest proper 25 i 26 de Juny, serà a Barcelona Marcela Lagarde*, destacada feminista mexicana que vindrà a la ciutat comtal per impartir una xerrada i un taller dirigit a dones interessades en l'enfortiment personal i col·lectiu des d'un enfocament de gènere.

Convidada per l'espai "Casa Iberoamericana de la Dona, Barcelona", que iniciarà amb la visita de Marcela Lagarde les seves activitats públiques la nit del 25 de juny amb la xerrada "Pactes entre dones: Generant aliances i estratègies en sororitat. Un balanç dels èxits aconseguits i agendes pendents en polítiques d'igualtat " en veu de Lagarde.


En acabar la xerrada hi haurà un sopar ofert per l'Associació de "Dones de Foc" una iniciativa social que treballa en tallers de capacitació culinària per a dones en risc d'exclusió social.


Pel dia 26 de juny s'ha programat un taller a l'espai històric dels moviments socials de dones a Barcelona, ??l'Associació Ca la Dona. De 17 a 21 hores Marcela Lagarde desenvoluparà el tema "La Solitud, una pràctica quotidiana per enfortir l'autonomia i alegria en les nostres vides", on es tocaran temes com: La por a la soledat com a obstacle a la construcció de l'autonomia de les Dones; Desmuntant la cultura romàntica del gènere; Com diferenciar a la solitud de la desolació; Eines per gaudir l'estat de benestar en soledat;  i Revolucionant les nostres formes de pensar amb nosaltres mateixes i amb els altres.


Al final del taller hi haurà un reconeixement públic a la feminista mexicana ofert per la Plataforma Contra les violències de Gènere i les associacions promotores de la seva visita, entre elles la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadors amb Visió de Gènere de Catalunya (XIDPIC.CAT- XIPVG), Agència La Independent, col·lectives que valoren les aportacions de Marcela Lagarde en la contribució als drets humans i ciutadania de les dones lliures de violència.


Lagarde és autora del llibre publicat aquest any  El feminismo en mi vida. Hitos, claves y topías” , un recull de textos de "feminisme amorós" sorgits al llarg de tres dècades de ponències, conferències, cursos i tallers. Altres títols dels seus llibres són: Los cautiverios de las mujeres. Madresposas, monjas, putas, presas y loca.”, “Género y feminismo. Desarrollo humano y democracia”, “Para mis socias de la vida. Claves feministas para el poderío y la autonomía de las mujeres, los liderazgos entrañables y las negociaciones en el amor”, entre altres publicacions.


 


cartel-casamujer-web_copy


Més informació de les activitats de Marcela Lagarde a Barcelona

*Marcela Lagarde (Ciutadana de Mèxic, 1948) és etnòloga, mestra i Doctora en antropologia. Ha estat professora universitària durant 37 anys. Actualment és professora de Diplomatura en Estudis Feministes de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i a Guatemala, a més de ser professora convidada en diverses universitats d'Amèrica Llatina i Universitats de l'Estat espanyol.  És presidenta de la Xarxa d' Investigadores per la Vida i la Llibertat de les Dones i coordinadora dels Tallers Casandra d'antropologia feminista.  Pertany al Grup Assessor de la Societat Civil per a Amèrica Llatina i el Carib, depenent directament d'ONU Dones, que porten l'agenda en la reivindicació dels drets de la dona i la derogació de qualsevol política que permeti la violència de gènere en totes les seves vessants.