Mediterrània: L'Associació de Dones Empresàries de la Mediterrània promou la igualtat d'oportunitats en aquesta regió /La Independent/Noticiés gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial


Noies joves universitaries del Marroc, Palestina, Espanya i Jordània es podran acollir des d'aquest mes de maig fins al mes de novembre d'enguany en el projecte Young Women as Job Creators per motivar a unes deu mil dones a ser empresaries i que en el futur puguin crear llocs de treball.

L'objectiu principal d'aquest programa és que aquestes joves creïn autoocupació i puguin començar un negoci. Aquest programa està promogut per l'Associació de Dones Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) i la Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM) que té la seva seu al palau de Pedralbes de Barcelona.

Aquest programa l'ha presentat a Barcelona, la senyora Maria Helena de Felipe Lehtonen, d'Afaemme, que ha dit que en aquests països de la Mediterrània "hi ha un nombre elvat d'estudiants universitàries que han expressat el seu desig de ser emprenedores. Per això hem de potenciar aquest talent, formar-les i potenciar-les i així contribuïrem a la creació de llocs de treball a la Mediterrània".

El secretari general de la Unió per la Mediterrània, Fathallah Sijilmassi ha dit que la UpM participa en aquest programa perquè té un impacte directe en les vides de la societat civil Mediterrània.

L'Associació de Federacions i Associacions d'Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) està formada per 41 organitzacions de dones empresaries de 22 països d'aquesta regió que impulsen una plataforma de projectes de gènere i empresa i d'investigació i networking. El seu objectiu és promocionar la igualtat d'oportunitats en el mercat laboral per tal de millorar les condicions socioeconòmiques de les dones.