Afavorir la "conciliació" a les empreses, un nou premi de Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Promoure que les mateixes empreses afavoreixin la conciliciació personal i laboral es l'objetiu del nou premi que ha creat l'Ajuntament de Barcleona. El lliurament del primer Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, va tenir lloc el passat 4 d'abril, i va recaure en les empreses Abacus SCCL, Casamitjana i la UOC (universitat Oberta de Catalunya). 

Aquests premis són una iniciativa de la Regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, que ha impulsat la edició d'uns guardons, per tal de reconèixer, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses compromeses en millorar la gestió del temps, afavorint la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.

La Cooperativa Abacus va rebre el premi en la categoria de més de cinquanta treballadors o treballadores, per l'esforç que ha dut a terme pel que fa al consens dels horaris i torns de treball. La seva directora de recursos humans, Marta Rodríguez, va posar l'èmfasi en el fet de que "el principal capital de l'empresa són les persones i que aquesta és l'única via per a l'excel·lència professional, i per aixó estem implantant molts més mesures de les que preveu la legislació".

En la categoria de menys de cinquanta treballadors, va ser guardonada l'empresa familiar Casamitjana, dedicada al mobiliari i amb botiga a Barcelona, ha destacat per la seva voluntat de flexibilitzar l'horari de treball d'acord amb les necessitats del personal. El jurat també va valorar la consideració de Casamitjana a la diversitat de les situacions vitals dels seus catorze treballadors i treballadores. Segons Carme Marcet, cap de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de Casamitjana: "aquesta política d'empresa només ens ha comportat beneficis. La plantilla mostra una gran implicació i no n'hi ha absentisme laboral. El clima de confiança ajuda a augmentar la capacitat de treball en equip i, en aquests temps de crisi econòmica, enforteix les ganes de lluitar per portar endevant el nostre projecte". La seva experiència els porta a recomanar vivament una estratègia socialment responsable a l'empresa perquè els resultats econòmics també en surten reforçats.

La Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, membre de la Xarxa de Nous Usos del Temps, va rebre una menció especial gràcies a la seva organització del treball i a l'aplicació del teletreball.

 

 

L'acte, que va ser presidit per l'Alcalde de Barcelona Xavier Trias, va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones, principalment del món empresarial. L'entrega de premis va estar marcada per la xerrada motivacional del professor universitari Victor Kuppers. Titulada "La gestió de l'entusiasme", on destacà el poder de l'actitud en la resolució dels problemes diaris, així com la importància de prioritzar allò realment rellevant: les relacions personals.