Catalunya: Formació a les dones electes de tot el territori

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic


S'amplia la formació a les polítiques de les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida

En els darrers 30 anys de democràcia la participació de les dones a la política ha augmentat considerablement. Tot i així a Catalunya, les dones alcaldesses no superen el 15% i les dones regidores el 35%. Una altra dada destacable és que mentre el 93,8% dels homes alcaldes romanen en la seva responsabilitat política fins a sis legislatures, el 19,7% de les dones alcaldesses ho fan durant una legislatura o menys.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i la vicepresidenta segona i diputada d'Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presenten un programa de formació especialitzada adreçat a les dones electes del món local de tot el territori de Catalunya.

La formació s'imparteix a través de l'Institut de Formació Política per a Dones, que va ser creat l'any 2008 per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'oferir formació a les responsables polítiques de la demarcació de Barcelona. Amb la incorporació de l'Institut Català de les Dones a aquest programa les dones electes dels municipis de la resta de demarcacions també podran accedir a aquests cursos que tenen per objectiu reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació.

L'obertura del curs 2013, dimecres dia 6 de març, de l'Institut de Formació Política per Dones s'inicia amb la conferència de la catedràtica de Filosofia del Dret, Francesca Puigpelat, i amb un acte de reconeixement a la tasca de les dones a la política local en el marc del Dia Internacional de les Dones, on hi participaran l'actriu Monserrat Carulla, la violoncel·lista Mariona Tuset i la cantant Marina Rosell, les quals recordaran la figura de Natividad Yarza, primera alcaldessa de Catalunya, l'any 1934.