Acte d'homenatge del Govern a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys treballant per l'apoderament de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

La consellera Neus Munté destaca la importància del teixit associatiu femení per avançar en la igualtat d'oportunitats i diu que han actuat "com a agents socials claus per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, va presidir l'acte de reconeixement públic, aquest 12 de febrer al Palau de la Generalitat, a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys de trajectòria en favor de l'empoderament de les dones. Cal recordar que a Catalunya hi ha actualment un total de 1.177 associacions de dones.

La Consellera va destacar que "cal reforçar les relacions entre les associacions de dones i les administracions públiques, i cercar l'eficàcia per impulsar un nou diàleg que aplegui associacions, institucions, societat civil i iniciatives privades".

La presidenta de l'ICD va destacar que "les entitats de dones són espais d'apoderament que han contribuït a fomentar la participació femenina en tots els camps".

 

 

A Catalunya hi ha actualment 1.177 associacions de dones, distribuïdes territorialment 645 a Barcelona, (272 a la ciutat de Barcelona, 90 a les comarques gironines, 221 a les comarques de Lleida,149 a les comarques de Tarragona i 72 a les de Terres de l'Ebre.

Les associacions homenatjades han estat:

Asociación de Mujeres de Rio Norte, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la promoció de les dones a nivell social, econòmic i cultural.

Associació Ca la Dona, Barcelona (Barcelonès). Entitat que treballa contra les desigualtats que pateixen les dones i fomenta el seu desenvolupament social, polític, artístic i cultural. També coordina altres grups de dones de Catalunya, especialment de la ciutat de Barcelona. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), òrgan consultiu de l'ICD.

Associació de dones de Duesaigües (Baix Camp). Entitat que impulsa la promoció de les dones a nivell social i cultural.

Associació de Mestresses de Casa de Seròs (Segrià). Col·lectiu de dones del món rural que promou la participació de les dones a nivell social i cultural.

Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, de Barcelona (Barcelonès). Entitat que treballa per a la promoció i defensa dels drets sexuals i reproductius. Fomenta la prevenció i la sensibilització en el camp de la salut sexual i reproductiva. Entitat fundadora de la Federació de Planificació Familiar de l'Estat espanyol. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Associació de Veïns Jaume I El Conqueridor i Adjacents. Vocalia de la Dona, de Lleida (Segrià). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Associació Local de la Dona de la Cava (Baix Ebre). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Casal de la Dona de Pomar, de Badalona (Barcelonès). Va néixer com agrupació solidària destinada a donar resposta a les necessitats de les dones. Promou l'activisme social i cultural femení. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Col·lectiu de Dones de Callús (Bages). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural i també exerceix actuacions de prevenció contra la violència masclista.

Dona i Presó, de Barcelona (Barcelonès). Entitat que fa acompanyament de dones preses i també de les que han sortit de la presó. Realitza activitats i tallers adreçats a les dones internes i també fa actuacions de sensibilització sobre la seva realitat.

El Safareig Grup de Dones Feministes, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Assessoren, ofereixen formació, i donen suport jurídic, d'inserció laboral i social a les dones. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Grup de Dones de Castelldefels (Baix Llobregat). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Grup de Dones del Barri Llatí, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Grupo de Mujeres del Barrio de Can Mariner, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.