Catalunya-Níger: Campanya de crowdfunding per el documental "Hadijatou, j'accuse"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Movies

There are no translations available.

Hadijatou_Mani_fot_igualdad.facilisimo.comHadijatou Mani ( fotografia igualdad.facilisimo.com)

 

La periodista Elisenda Soriguera és l'encarregada de la difusió de "Hadijatou, j'accuse", un projecte de realització d'un documental que explica la història de Hadijatou Mani, la primera esclava que va denunciar al govern del seu país per permetre que ella fós esclava, i la primera que va guanyar. Va ser a Níger ara fa 4 anys. Des d'aleshores lluita perquè els seus fills tornin amb ella, perquè segueixen vivint amb el seu antic amo (que alhora és el pare de les criatures, perquè ella també era esclava sexual...).

La seva història va servir perquè d'altres dones esclaves poguéssim alliberar-se. I ha de seguir servint per això. Per l'alliberament dels esclaus africans, i dels seus fills. La primera part del documental –dirigit per dues dones: Rosa CornetLala Gomà (Premi Nacional de Cultura)– ja es va gravar, i ara es vol anar a Níger per assistir al judici dels seus fills i acabar així el documental per estrenar-lo a l'octubre del 2013, quan faci 5 anys exactes del judici de la Hadijatou.

Per això el 10 de desembre, des de la producció del documental es va començar una campanya de crowdfunding per aconseguir els 50.000 euros per poder acabar de filmar aquesta història.

Elisenda Soriguera està convençuda que "com més gent conegui la historia d'Hadijatou, més possibilitats hi ha de recollir els diners (es poden fer aportacions des de 5 euros) per fer realitat el documental. Un documental, que amb l'ajut de molta gent podrà explicar al món aquesta història de coratge i alliberament".


Podeu trobar més informació sobre aquest projecte al web: www.hadijatou.org/

Elisenda Soriguera:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Les pàgines de les productores responsables del projecte són: www.elpicnic.com i www.compactoproducciones.com

També som Twitter: @hadijatoucat @hadijatoudoc @hadijatoufr @hadijatoues