Veritat i llegenda als remeis casolans

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Terapies alternatives

Valeria Edelsztein (Buenos Aires, 1982), doctora en Química i divulgadora, ha presentat a la Feria de Guadalajara (México) Los remedios de la abuela, Editat per Siglo XXI. En aquest llibre examina i analitza tot allò que hi ha de veritat o llegenda en els remeis casolans: des de les vitamines que te un suc acabat de fer, fins a la ingestió de pastanagues per millorar la vista o el prendre’s un caldo calent i anar llit per covar un constipat. A Argentina, aquest llibre ja va per la 4a edició. Al nostre país només el podem trobar a internet.

Eldelsztein que ha guanyat el Premio Internacional de Divulgación Ciencia que Ladra / La Nación amb Científicas: cocinan, limpian y ganan el premio Nobel (y nadie se entera), reivindica el paper de la dona en la divulgació de la ciència com una manera de despertar noves vocacions. També destaca que cal que hi hagi més dones fent visible la ciència ja que, actualment, encara hi ha poques dones que surten del laboratori per comunicar.

En el llibre que va guanyar el premi de divulgació, Valeria Edelsztein explica les contribucions científiques han fet moltes dones durant segles, des de Hipatia –la primera matemàtica- fins a Marie Curie –a qui no volien deixar entrar a l’Acadèmia Francesa- o Mary Anderson, inventora del neteja parabrises. El títol d’aquest llibre ironitza amb el que va posar la revista Family Health per informar, el 1977, de la concessió del premi Nobel de Medecina a Rosalyn Yalow.

Més informació: http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/01/04/actualidad/1357326846_778676.html