Solidaritat amb les protestes a l'Índia contra la violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Davant la violació, tortura i mort d'una jove estudiant de Nova Delhi, la Vocalia dones FAVB ha fet arribar a La Independent aquest breu comunicat.

Si toquen a una, ens toquen a totes!

La jove estudiant violada i torturada per sis homes la setmana passada a Nova Delhi va morir després del seu trasllat a un hospital de Singapur. En conèixer el relat, fet per la jove mateixa, dels actes bàrbars que va patir, milers de manifestants van sortir als carrers per expressar la seva ira contra aquesta violació i contra les violències que quotidianament pateixen les dones. Ha esta la gota que ha fet vessar el got de la indignació!

La gent que es manifesta denuncia la inacció de la policia en la recerca dels autors de violacions. 90% dels delictes violents són comesos contra les dones en un país on les tradicions religioses i el sistema de castes mantenen la majoria de les dones sota un sistema d'opressió que es remunta a l'edat mitjana.

Els manifestants de nou els carrers en saber la mort de la jove. S'enfronten a la repressió policial: el govern té diversos barris de la capital en estat de setge, les manifestacions estan prohibides. Els dies anteriors, nombrosos manifestants van resultar greument ferits, un d'ells fins i tot va morir. A l'Índia, la lluita per una societat més justa passa per la revolta contra aquesta violència brutal de què són objecte les dones.

Les dones de Barcelona ens solidaritzem, per damunt de les fronteres, contra tot tipus de violència vers les dones. Si toquen a una, ens toquen a totes!