Barcelona: actes "El PASSEIG DE LA VERGONYA"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

El PASSEIG DE LA VERGONYA s'emmarca dins la campanya de sensibilització dels "16 dies contra la violència de gènere". Amb els 60 testimonis i casos de dones i nenes que estaran recollits al cèntric Portal de l'Angel de Barcelona des del 29 de novembre i durant 5 dies, el PASSEIG DE LA VERGONYA es converteix en una passarel·la que intenta reflectir les diverses violències exercides sobre les dones arreu del món.

Denunciar i sensibilitzar sobre la violència masclista

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre), el Passeig consistirà en un espai de sensibilització al carrer, com a antítesi del Passeig de la Fama, on s'exhibiran els noms dels prop de 60 casos i testimoniatges reals de dones que han sofert violència de gènere en 28 països (inclòs Espanya).

Aquesta campanya de sensibilització i denúncia es impulsada per les ONGs Creación Positiva i Red ACTIVAS -entitats que treballen pels drets sexuals i reproductius i la igualtat-, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona. coincideixen en la importància de recordar a les dones que han sofert violència, per no oblidar que segueixen sent necessaris els programes de prevenció de la violència, lleis, protocols, serveis i programes duts a terme per moviments de dones i feministes, els qui van anar les primeres a fer front a la violència. No obstant això, aquests i altres programes s'estan veient seriosament afectats per les retallades en el finançament de projectes de Cooperació.

La presentació i inauguració d'aquest PASSEIG DE LA VERGONYA el dijous 29 serà a càrrec de Sra María Luisa García, Sra Montse Pineda i Sra. Francina Vila i Valls, Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, inauguri el Passeig.

www.noesficcion.org

MÈS INFORMACIÓ SOBRE la segona edició del PASSEIG DE LA VERGONYA (http://es-es.facebook.com/paseodelaverguenza)

o als telèfons: 629988394 / 678004765