Polítiques públiques des del feminisme i l’ecologisme

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Medi ambient

El Grup de Recerca Ciutats i Persones, de l’Insitut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) farà, el proper 30 de novembre, el seminari anual centrat en l’anàlisi del concepte de sostenibilitat o ‘sostenibilitats’. A partir de diferents recerques que relacionen ecologia i gènere, es pretén destacar el fort lligam que existeix entre ambdues perspectives.

 Des d’aproximacions feministes i ecologistes, els autors i les autores que hi participaran aporten, amb les seves recerques, reflexió i propostes per comprendre què significa el concepte de sostenibilitat de la vida, per analitzar els usos dels temps i els espais quotidians, per repensar els consums i la producció que realitzem, per fer-nos conscients dels riscos ambientals i de les respostes sociopolítiques que s’hi enfronten, així com per establir una agenda de canvi ecofeminista.

 El concepte ‘sostenibilitats’ s’ha d’interpretar com tots aquells canvis vitals –individuals i col·lectius- que hem de realitzar ara per assegurar un futur just i compartit en una Terra habitable. El seminari, coordinat per Maria Freixanet, compta amb el suport de l’ICPS i l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. Es farà a l’ Espai Francesca Bonnemaison. Cal fer inscripció prèvia.