Creació d'Àgora, l'espai de les dones de Cubelles

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

mujeres

Els grups de dones de Cubelles (Dones La Fita, Por Derecho Propio, Dones amb Iniciativa, i Dones La Mar) acaben de crear l'espai ÀGORA aquest dimarts 25 de setembre, amb la finalitat de sumar sinèrgies, enfortir el teixit associatiu femení i treballar amb polítiques de gènere per a les dones de Cubelles.


Les dones que conformen Àgora com un espai promogut per un grup de dones d'esquerres i progressistes representen diversos grups i entitats de dones del municipi. A títol individual o en representació d'una entitat, estan compromeses en el desenvolupament, la reflexió i l'aprofundiment de les polítiques de gènere. I són dones convençudes que a Cubelles cal iniciar un camí per introduir la igualtat i l'equitat en tots els àmbits de la vida ciutadana.


radio

Els seus objectius més inmediats per tal de generar aquest espai plural de participació i debat són: Fomentar la participació i la implicació de les dones de Cubelles; Incidir en l'aplicació i el seguiment de les polítiques de gènere del municipi; Impulsar accions específiques per avançar en la igualtat mitjançant l'empoderament de les dones cubellenques, la millora de la seva qualitat de vida i l' avenç en la igualtat d'oportunitats; el treball per a una Cubelles sense discriminació de gènere; treballar per a la eradicació de la violència masclista; i la promoció per a la utilització d'un llenguatge no sexista.

Àgora també té previstes un seguit d'accions a curt i mig termini com són: Impulsar el Consell Municipal de les Dones de Cubelles; Promoure i col·laborar en la creació d'un Centre d'Informació i Desenvolupament d'Eines per a les Dones de Cubelles (CIDEC) que tingui com a objectius impulsar activitats, generar coneixement en polítiques d' igualtat i de gènere, i aglutinar el saber de les dones de Cubelles.

 

Llegiu latalaia