Curs "Dones, migrades i del Sud als mitjans de comunicació..."

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Formació

El curs "Dones, migrades i del Sud als mitjans de comunicació: introducció a la informació amb perspectiva de gènere, classe i ètnia" és una primera aproximació a les tendències de representació de les dones, migrades i del sud als mitjans de comunicació; a les diferents propostes de construcció d’una agenda informativa alternativa amb perspectiva de gènere, classe i ètnia, i als projectes informatius i xarxes de comunicadores que les han elaborat.

Impartit per la periodista Joana G. Grenzner, experta en comunicació i gènere - i integrada a la XIDPIC.CAT-, el curs està adreçat tant a persones que es dediquen al món del periodisme o la comunicació, com a associacions i gent interessada en general. 

Les sessions són:  Invisibles i menystingudes. Invisibilització, i homogeneització de dones, migrades i del sud en l’agenda informativa;  Víctimes, objectes bells, mares i polítiques sensibles. Androcentrisme i etnocentrisme en la contrucció d’estereotips mediàtics sobre les dones, migrades i del sud;  No és un succés, se’n diu feminicidi. Tendències i propostes de tractament informatiu de la violència masclista; i  Cap a una agenda informativa transformadora amb perspectiva de gènere, classe i ètnia. Tematització i transversalització. Xarxes de comunicadores, periodistes i projectes capdavanters.

Aquí podeu consultar el programa complet i la bibliografia.