Eugènia Serra, nova directora de la Biblioteca de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

 
La nova directora ha estat des de l’any 2002 i fins el moment Responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya, on va començar a treballar com a subalterna l’any 1983.  

El conseller de Cultura ha fet aquest nomenament un cop analitzada la proposa de la comissió d’experts i expertes, que ha valorat el currículum de les persones candidates i el projecte estratègic que han presentat. Ha valorat “els sòlids coneixements i l’àmplia experiència d’Eugènia Serra, que és no només un referent entre els professionals, sinó que també ho és en el sí de la pròpia Biblioteca de Catalunya. Serra ha demostrat una gran capacitat de lideratge i de consens, que va ser reconeguda pels seus col·legues en escollir-la el 2003 com a presidenta del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Té idees molt clares sobre cap on han d’anar les biblioteques”.
 
Mascarell també ha volgut “agraïr a Dolors Lamarca els anys de dedicació i d’entusiame per la feina que ha dedicat a la Biblioteca de Catalunya.”.

El conseller de Cultura ha encarregat a la nova directora un projecte que consolidi la Biblioteca de Catalunya com a referent cultural tant del seu entorn urbà com de la realitat cultural del país. Que sigui un dels grans bucs insígnia de la cultura catalana, i que això es faci aprofundint en la relació entre la Biblioteca i la ciutadania. Mascarell li ha encomenat també una major coordinació amb la resta d’equipaments culturals i la posada en marxa d’un servei únic de préstec interbibliotecari per a totes les biblioteques de Catalunya. Les mesures concretes es plasmaran en un contracte-programa per a la Biblioteca de Catalunya que presentaran el conseller de Cultura i la directora de la BC.