"Escriptors per la Terra" a favor de l’equitat entre homes i dones

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Cultura - Literatura

No hay traducción disponible

El manifest de la Cinquena Trobada d’Escriptors per la Terra celebrat a Tarragona destaca en el seu manifest, quatre punts claus a favor del paper de les dones i l’equitat.

esc_terr2

Des del dia 30 de maig fins al dia 3 de juny, Tarragona ha estat el marc de trobada de més d’un centenar de personalitats entre escriptores i escriptors, poetes, naturalistes, professionals de la sociòlogia, historiadors i historiadors i representants d’altres àmbits socials i culturals, en el marc de la Cinquena Trobada d’Escriptors per la Terra que ha promogut la Red Internacional de Escritores por la Tierra (RIET).

Aquesta entitat té entre els seus objectius, expressats en el seu manifest fundacional, “aconseguir un món equilibrat ecològicament i més equitatiu socialment, utilitzant la paraula, la nostra “arma carregada de futur” i implicant a la societat civil.

Al llarg d’aquestes jornades es van crear tres grups de treball que van reflexionar i van treure conclusions al voltant de dos àmbits distints: indústria i turisme i patrimoni i moviments socials. D’aquestes sessions de treball en va sortir el “Manifest de Tarragona” el qual, entre alguns altres objectius, reclama en l’àmbit dels moviments socials,garantir l’equitat de gènere: “Mai més un món sense nosaltres”.


esc_terr1

Així doncs, en aquest manifest s’insta a:  Promoure la participació real de les dones en els àmbits de presa de decisió; Promoure mesures d’apoderament i visibilització de les dones;  Promoure l’aplicació i el desenvolupament d’un marc normatiu en matèria d’igualtat de gènere que inclogui mesures de discriminació positiva; i Posar en valor el paper de les dones en la història de la humanitat, en la construcció de la societat i la preservació de la naturalesa, contribuint amb això a contrarestar la devastació causada pel capitalisme i la imposició de la lògica del mercat. 

Al voltant de les personalitats que han assistit a Tarragona a aquesta trobada de “Escritores por la Tierra” cal destacar a l’escriptora Ana Maria Matute i a l’escriptor Manuel Vicent, que van ser els convidats d’honor, el Rector de la Universitat Veracruzana, Sr. Raúl Arias, el poeta i recent guanyador del Premi de Poesia Reina Sofia, Ernesto Cardenal, l’ex Director General de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, els poetes Guillermo Bown (Xile) i José Luis Rivas (Mèxic) i la poeta Gioconda Belli (Nicaràgua), els i les cantants Patxi Andión, Belén Garbo, Sal 150, Inés Fonseca o Alexia, entre altres.