Guerrero. Mèxic: Feminicidi a l'alça

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Feminicidi

En 4 mesos, 55 assassinats i mares solteres entre les víctimes 

En els primers quatre mesos d'aquest any s'han comès 55 assassinats de dones a l'estat de Guerrero, el que resulta alarmant si es considera que durant tot el 2011 hi va haver 120 casos de feminicidi.  Així ho va informar l'exdiputada local i integrant del Colectivo Nosotras, María Luisa Garfias Marín, que es va mostrar indignada per l'onada de violència contra les guerrerenses. Va detallar que els 55 assassinats de dones és una xifra molt elevada si es té en compte que representa gairebé la meitat del total de crims ocorreguts el 2011.  

Garfias Marín va alertar que a últimes dates s'ha incrementat la quantitat de dones assassinades per arma de foc. Va dir desconèixer les causes d'aquestes execucions, però exigeix que s'han d'investigar per frenar l'onada de violència de gènere. Ha assenyalat que aquests assassinats deixen a filles i fills en l'orfandat, perquè moltes de les víctimes són mares treballadores, i fins i tot mares solteres, que buscaven el suport per a les seves famílies.

L'ex legisladora va advertir que el registre de casos de feminicidi que porta el Colectivo Nosotras no coincideix amb el de la Procuradoria de Justícia de l'estat. Va assegurar que la dependència compta un nombre "molt menor" d'assassinats de dones, encara que no va precisar la dada. Va detallar que el recompte de l'organització civil és a partir de investigacions periodístiques.