Cuba: Masculinitats, prostitució d'homes i migració

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Trata i prostitució


L'Havana (RIAM) En un ambient totalment inusual per a un taller es va celebrar el dimarts 15 de maig, a l'Havana, la trobada internacional Masculinitats, prostitució d'homes i migració per a estudiants de tesi d'aquestes temàtiques en universitats d'Espanya i Amèrica Llatina organitzat per la Xarxa Iberoamericana i Africana de Masculinitats (RIAM)
 

masc
Inusual fou que se celebrés caminat per diverses de les anomenades zones de tolerància on van exercir la prostitució els homes, a l'Havana, entre 1902 a 1952. Es van visitar barris com el de Colom, Marina i San Isidro on va viure i va morir Alberto Yarini el proxeneta més famós de Cuba a la primera meitat del segle XX.

També es va anar a l' "Ocellet" barri de gran demanda d'aquest tipus de negoci en els anys 30 i al famós "Teatre Xangai" on es realitzava exhibicions pornogràfiques fins a la dècada del 50. Aquests barris també van ser molt coneguts per ser de migrants espanyols, francesos i xinesos en l'etapa republicana.

El taller va comptar amb la presència del doctor Víctor Luis Gutiérrez Castillo professor titular de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Jaén i Director del Departament de Dret Públic i europeu comú d'aquesta Universitat espanyola. A més van intervenir el Doctor Julio Cèsar González Pagès coordinador del taller i de la Xarxa Iberoamericana i Africana de Masculinitats (RIAM) i un grup ampli d'estudiants de llicenciatura, mestratge i doctorat en temes relacionat amb masculinitats.

Per a la jove investigadora argentina Matilde Citronela, de la Universitat de Córdoba, participant en el taller, aquesta trobada va demostrar l'alt nivell d'informació i preparació dels estudiants cubans de les Facultats de Comunicació, Filosofia, Història i Sociologia i de la Universitat de les Arts (ISA). 

 
Veure fotos del taller

Bloc Red Masculinidades

Bloc Red Masculinidades Cuba