El Camp de Tarragona: Neix Brot Bord el 17 de maig, dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

En motiu del dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, que commemora la sortida de l’homosexualitat de la llista de malalties de l’OMS i que reivindica el mateix per a la transsexualitat (encara considerada acadèmicament una malaltia), es presenten, aquest 17 de maig a la plaça de la Font, com a nou col·lectiu al Camp de Tarragona.

Es defineixen com una organització en defensa de les llibertats sexuals de gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals, però també d’heterosexuals, ja que creuen que l’opressió sexual per part d’institucions i certs sectors de la societat afecta a tothom de diferents maneres. El seus objectius són treballar per l’eradicació definitiva de l’homofòbia, i alhora visibilitzar totes aquelles sexualitats que se surten de la norma i que són igualment discriminades en l'actualitat.

Els primers actes del Brot Bord seran el 17, 18 i 19 de maig, a Tarragona i a Falset, amb una concentració, una presentació del col·lectiu, un debat sobre què és la homofòbia i una taula rodona dels moviments socials per l’alliberament sexual. Els diversos actes compten amb la participació de diverses organitzacions i col·lectius com el Brot Bord, el FAGC, Cau de Llunes, H2O i Assexora’t i l’Assemblea de Joves del Priorat, el Col·lectiu Independentista del Priorat i el nucli de la CUP del Priorat.