Dia mundial de la llibertat de premsa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Les dones periodistes i comunicadores pateixen els mateixos abusos que els seus companys en l’exercici de la seva professió i en la defensa de la llibertat d’informació però, a més a més la violència masclista s’exerceix brutalment damunt d'elles.


reporters

 

"Cal protegir a les periodistes locals en el dia de la Llibertat de Premsa", ha dit Malén Aznárez, presidenta de Reporters sense Fronteres en declaracions en exclusiva per a La Independent 

"Cal protegir a les periodistes locals en el món. Elles són les més discriminades. Busquen la veritat i la comproven. Després de denunciar-la es queden sobre el terreny i la violència es dirigeix majoritàriament contra elles.

Avui dia de la llibertat de premsa al món hem de tenir un record per a totes aquelles professionals que des de la seva responsabilitat profesional denuncien els abusos que es produeixen a les societats no democràtiques", ha declarat a La Independent Malén Aznárez, Presidenta de Reporters Sense Fronteres, avui Dia de la Llibertat de Premsa.

Aznárez ha afirmat que la situación de les dones periodistes corresponsals i enviades especials es molt similar a la dels seus companys homes. "Els i les periodistes al món són morts, segrestats i torturats i són el réflex de la societat en la qual viuen" ha continuat. La periodista francesa Claire Morgan ha denunciat que a les presons de Libia va partir les mateixes angoixes i discriminacions que els seus companys varons. A Eritrea hi ha una periodista empresonada que patex unes condicions deplorables. Al Camerun- ha afegit Aznárez, les periodistes no tenen llibertat en les condicions de vestir o d'entrevistar . A Sierra Leone, l'any 2009, dones periodistes van ser segrestades, despullades i obligades a caminar despullades pel poble". El masclisme que hi ha a la societat les converteix en dianes pels seus atacs.

La presidenta de Reporters Sense Fronteres ha tingut, en el dia d'avui, un record molt especial per les dones periodistes de Llatinoamèrica on les màfies les assessinen - igual que als seus companys homes- quan volen denunciar la veritat.

Actualització de l'informe (en anglès) del 12 de març de 2012 de Reportes sense Fronteres

Actualització de l'informe (en castellà) del 12 de març de 2012 de Reporters sense Fronteres

Comunicat del Col·legi de Periodistes de Catalunya