Mèxic: MujeresNet, 6 anys difonent el pensament feminista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Digitals

 Revista virtual estrenarà oficines i biblioteca especialitzada 

Aquest 2012 la revista MujeresNet compleix sis anys de divulgar via internet el pensament feminista, mitjançant informació social, acadèmica i periodística amb perspectiva de gènere, per tal de contribuir a generar una societat més equitativa i lliure d'estereotips. 

La periodista Elsa Lever Montoya, directora i editora de la publicació virtual, ha assenyalat que en sis anys de treball la revista mensual ha complert poc a poc la majoria dels seus objectius, i ha destacat que MujeresNet tot just comença la seva expansió.

 Va avançar que entre els seus projectes hi ha la inauguració de les seves oficines i d'una biblioteca especialitzada. 

En un comunicat, Lever ha subratllat que l'existència de la revista no seria possible sense la participació de totes les persones que publiquen en MujeresNet els seus reportatges, notes informatives, columnes, articles, poemes, contes, assajos, reflexions, música i material de video. 

Elsa Lever recorda que el 12 de març de 2006 va ser el primer aniversari de MujeresNet. "Un any d'aquella primera versió del bloc, senzilla i desorganitzada, que mes rere mes va anar prenent forma fins al que és avui", va dir. 

Ha afegit que la revista ha crescut en seccions, continguts i eines a favor de la igualtat de drets i oportunitats entre ambdós sexes. "Són èxits significatius i inavaluables que estic celebrant encara", ha destacat. 

El 12 de març de 2006, després del tancament de la revista Fem -en la qual van col·laborar figures del feminisme mexicà com Marta Lamas, Sara Sefchovich, Elena Urrutia i Elena Poniatowska- Elsa Lever, també col·aboradora d'aquesta publicació durant 11 anys, va decidir crear un nou espai al que va anomenra MujeresNet. 

L'objectiu ha estat continuar amb la difusió del pensament feminista, els estudis de gènere, així com de la producció i distribució d'informació amb perspectiva de gènere, per tal de contribuir a una societat més equitativa i lliure d'estereotips. 

El passat 16 de març MujeresNet ha celebrat el seu sisè aniversari amb la presència d'ex integrants de Fem i amb col·laboradores de la revista digital com Elvira Hernández, María Esther Espinosa, Lucía Rivadeneyra i Josefina Hernández, entre d'altres.