Premi L'Oréal-UNESCO "La Dona en la Ciència 2012"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Recerca


loreal

La seu de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) a París, aquest 29 de març ha estat l'escenari on s'han lliurat els guardons del premi L'Oréal-UNESCO "La Dona en la Ciència 2012 ". Les premiades són: Jill Farrant de Sudàfrica, per descobrir com viuen les plantes en condicions de sequera, la investigadora australiana, Ingrid Scheffer, per la identificació d'alguns gens en en algunes formes d'epilèpsia, la mexicana Susana López Carretón, pel seu treball de recerca sobre el rotavirus; la nord-americana Bonnie Bassle, experta en biologia molecular i l'anglesa Frances Ashcroft, experta en fisiologia, anatomia i genètica.


Una xarxa internacional de prop de 1.000 científics i científiques tria cada any a les candidates als premis. Les cinc guardonades són seleccionades per un jurat internacional independent presidit pel professor Günter Blobel, Premi Nobel de Medicina 1999, el qual ha manifestat davant la tasca realitzada per les científiques: "El treball de les guardonades amb el Premi 2012 ha produït notables coneixements en temes de salut humana, com ara la diabetis, atacs cerebrals, infeccions bacterianes i virals, i s'estén fins al cultiu de plantes en zones àrides. La seva recerca és veritablement original i cadascuna està entre les millors en cinc regions diferents del món. "

 L'Oréal i la UNESCO donem aquest premis amb el convenciment que la tasca d'aquestes dones investigadores tindran un gran impacte en la societat i en el seu futur. Des de la seva creació, l'any 1998, els premis han reconegut a 72 guardonades i dues d'elles han rebut el Premi Nobel.

El programa que desenvolupen la Fundació Corporativa L'Oréal i la UNESCO és pioner per a la promoció de la dona en la ciència i referent d'excel·lència científica a escala internacional. En els  darrers 14 anys han donat suport a les dones investigadores de tot el món que contribueixen a l'avanç de la ciència, destacant l'exce·lència científica i estimula el talent. També han patrocinat intercanvis internacionals, regionals i nacionals destinats a donar suport a les dones joves que representen el futur de la ciència. Han atorgat beques a més de 1.200 dones en 103 països, la qual cosa els permet realitzar les seves investigacions en institucions del país o a l'estranger.