Madrid: Jornades a La Casa Encendida: Comunicació i Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

There are no translations available.

cartel_red_2012_low_1

Per segon any consecutiu, la Red Internacional de Mujeres Periodistas y Comunicadoras (RIMPYC) - Red Madrid commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb la convocatòria d'una jornada de debat sobre comunicació i gènere. En aquesta ocasió, volem donar a conèixer diversos mitjans de comunicació amb perspectiva de gènere, com són les agències de notícies AmecoPress, L'Independent i Cimac Notícies, i les revistes Pikara Magazine i Feministik Perspective.

Des de la Xarxa, creiem en una comunicació i en un periodisme incloent i plural, que reflecteixi amb més exactitud i varietat les realitats que vivim per, d'aquesta forma, contribuir a una societat millor ia una democràcia de més qualitat. Creiem en això com a forma, també, de complir amb el dret a la informació de la ciutadania.

 L'eina per aconseguir aquest obejtivo és la perspectiva de gènere. Aquest enfocament, que ha de ser transversal a tot tipus d'informació i comunicació, implica donar més visibilitat a les dones ia les seves accions i activitats, evitar la seva victimització permanent, trencar amb els rols assignats tradicionalment a homes i dones, ampliar l'ús de fonts o emprar un llenguatge no sexista Implica també un tractament rigorós de la violència masclista i de les seves conseqüències, que fugi de la culpabilització de les víctimes o dels detalls morbosos.

 Les jornades se celebraran el proper dissabte 17 de març a La Casa Encendida, a Madrid (Ronda València, 2). En elles intervindran representants de AmecoPress, L'Independent, Cimac Notícies, Pikara Magazine i Feministik Perspective per explicar els seus respectius projectes i com en el seu si la perspectiva de gènere. Al final, s'obrirà el debat perquè totes les persones assistents puguin participar.

 

Podeu consultar el DÍPTIC