La germana Teresa Losada, guardonada amb el Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migracions

La guardonada ha dit en rebre el reconeixement: “Recuperarem el coratge de ser dones i homes en harmonia amb nosaltres mateixos i tot començarà indefugiblement a ser diferent, perquè només la comunicació i l’intercanvi poden transformar el nostre etnocentrisme,...".

La germana Teresa Losada Campo* ha rebut, aquest 21 de març,  en la seva segona convocatòria el Memorial Cassià Just que reconeix les aportacions a la construcció d’un espai comú a tothom i basat en la laïcitat coma respecte a la diversitat. A la germana Teresa Losada li ha estat atorgat per la seva tasca a favor de les persones propvinents del Magrib i, en especial per la seva atenció i dedicació als infants,joves i dones.

El jurat format per la Vicepresidenta del Govern i titular del departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; pel Director d’Afers Religiosos, Xavier Puigdoller, el President del Consell Assessor de la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba,la professora de sociologia Lena de Botton i el caputxí, Joan Botam, va valorar la tasca que aquesta religiosa catòlica ha dut a terme al capdavant de l’associaició Bayt Al-Thaqafa amb seu a Barcelona i a Sant Vicençs dels Horts i de la qual n’és fundadora, perquè a través d’ella fa una funció d’ajut a les persones d’orígen àrab residents a Catalunya per tal que,sense perdre les seves arrels, poguin inserir-se socialmente a la terra que els acull. L’associació organitza, així matiex cursos d’alfabetització en català i castellà, cursos de promoció de la dona i de formació professional entre altres activitats. 

La vicepresidenta del Govern ha lliurat el II Memorial Cassià Just a la germana Teresa Losada tot destacant que la seva obra és l’expressió d’uns valors que ens fan més forts com a societat i com a país.

 
La vicepresidenta del Govern ha lloat el seu compromís amb les persones més necessitades. “Teresa Losada ha treballat de manera incansable en l’acolliment de les persones immigrades i dels més humils. I ho ha fet sempre des de la humilitat, allunyada de la notorietat i dels focus, posant alegria allà on només hi podia haver tristesa”.
 
La vicepresidenta també ha remarcat la importància del diàleg i el coneixement mutu “perquè les persones que arriben també serveixen per construir Catalunya”. “Tots estem cridats a construir una Catalunya que valori la dignitat de la persona, que defensi la llibertat i la igualtat, que promogui la solidaritat, que garanteixi la pau i la democràcia”.
 
Teresa Losada ha agraït el guardó tot dient que  “serveix per escenificar el dinamisme profund de la solidaritat i de l’intercanvi”. I ha augurat un futur en què  “recuperarem el coratge de ser dones i homes en harmonia amb nosaltres mateixos i tot començarà indefugiblement a ser diferent, perquè només la comunicació i l’intercanvi poden transformar el nostre etnocentrisme i abraçar-nos en una relació construïda amb el diàleg i l’encontre, un camí que duu a la certesa que tots plegats compartim la mateixa naturalesa i formem part de la mateixa humanitat”.
 

*Teresa Losada va nèixer a Lugo el 1943. És doctora en filologia semítica i religiosa de la Congregació de les Franciscanes Misioneres de Maria. Fou consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós per a les relacions amb els musulmans. Va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2002.