El 8 de març a Colombia: equitat de gènere laboral?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Treball

El 8 de març el govern colombià va pretendre mostrar-se com un dels més garantistes dels drets de les dones. A través de la pàgina web del Ministeri del Treball (http://www.mintrabajo.gov.co/) es va anunciar la creació d'un grup especial per a l'equitat de gènere laboral a Colòmbia. La Presidència de la República va publicar una minsa declaració, carregada de bones intencions.

Però, la incoherència dels anuncis oficials amb la realitat dels seus actes, s'evidencia en el que es va denunciar a través de twitter. La periodista colombiana Jineth Bedoya va rebre ahir el premi internacional al Coratge de la Dona. Totes les assistents van estar acompanyades pels representants diplomàtics dels seus respectius països, menys la colombiana Jineth Bedoya.

La periodista Vanessa De la Torre va assenyalar a través del seu compte de twitter (@ vanedelatorre) "A totes les premiades avui a Washington les van acompanyar els Ambaixadors dels seus països .. A @ jbedoyalima no la acompanyo Gabriel Silva".

Cal recordar que Gabriel Silva, actual ambaixador de Colòmbia als EUA va ser un dels ministres de defensa durant el govern d'Álvaro Uribe.

Per la seva banda, la periodista Constanza Vieira va dir en el seu compte (@ constanzavieira) "No vull explicar-li a ningú que @ jbedoyalima no va tenir la companyia de l'ambaixada colombiana en el seu premi Internacional al Coratge de la Dona.

Amb això només vull mostrar "un botó per mostra" que a Colòmbia, falta molt perquè tantes paraules es facin realitat per garantir una equitat efectiva en els drets de les dones.

Finalment, els comparteixo un article que tot i haver-ho escrit el 2010, segueix sent plenament vigent:

Los medios de comunicación tampoco aprueban en equidad de género