Santa Coloma de Gramanet: Les Jornades de les Dones 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Les Jornades de les Dones 2012 reivindiquen l'esforç comú per la igualtat de gènere

Els actes, que s'emmarquen en la commemoració del Dia Internacional de la Dona, enguany posen l'accent en l'educació contra les desigualtats des de les escoles.

Amb un ampli programa d'activitats, impulsat per l'Ajuntament i el Consell de les Dones, el pròxim 5 de març comencen les Jornades de les Dones 2012.

El seu objectiu és fer una reflexió en públic sobre la importància de potenciar la igualtat real entre homes i dones, especialment en àmbits com l'educació i en la família.


Aquest any, les Jornades de les Dones ofereixen un gran ventall d'actes organitzats per entitats i associacions colomenques juntament amb el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

Entre altres convocatòries, destaquen diverses exposicions, obres de teatre, documentals i ponències. El programa complet, obert a la participació de totes les persones que ho desitgin, està publicat al web municipal, cliqueu aquí per consultar-lo.

Educació contra la desigualtat

En aquesta edició de les Jornades es posa l'accent en les accions de prevenció contra les desigualtats de gènere en l'àmbit educatiu. Així, hi haurà xerrades i tallers als instituts de la ciutat i, per al públic infantil, una edició especial de l'Hora del Conte a dues biblioteques.

Cal esmentar també diversos homenatges a dones que han lluitat per la igualtat de gènere. És el cas de Francisca López, recentment morta, que va ser presidenta de l'Associació Catalana de la Dona i component activa de la Coordinadora de Dones. L'homenatge se celebrarà el 8 de març (19.00), Dia Internacional de la Dona, a la sala d'actes del Museu Torre Balldovina.

A més, s'ha de ressaltar el lliurament del Premi Isabel Alonso, organitzat per la Coordinadora d'Associacions de Dones de Santa Coloma, i l'estrena del documental Pluja del Nord (9 març, Biblioteca Singuerlín, 19h 30m), sobre les històries de vida de dones del nord del Marroc que van participar en la lluita per la independència del país en els anys 50.

Acte d'inauguració el 6 de març

L'acte inaugural de les Jornades tindrà lloc el dimarts 6 de març (18.00) al Museu, i comptarà amb la presència de l'alcaldessa, Núria Parlon, de la regidora d'Igualtat de Gènere, Lídia Guinart, i de la presidenta de la Coordinadora d'Associacions de Dones, Antonia Ortega.

Una hora després, en el mateix espai, s'inaugurarà l'exposició "Món Trabucaire".Es donarà així inici a un programa que té més de trenta actes, enfocats tots ells a reflexionar, debatre i continuar treballant per la igualtat efectiva entre homes i dones.