Cantabria: La "Comisión Permanente del Consejo de la Mujer de Cantabria" presenta la dimisió

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Com a conseqüència de les mesures adoptades pel Consell de Govern de Cantàbria en data de 16 de febrer de 2012, per les quals s'acorda la Suspensió del Consell de la Dona de Cantàbria vam acordar presentar la nostra dimissió irrevocable en ple.

Després de la reunió mantinguda amb el President de Cantàbria en el dia d'avui, 22 de febrer, i davant les opcions que va presentar al Consell, no podem seguir existint com un organisme sense estructura ni mitjans per poder continuar la nostra feina d'interlocució i suport a les dones. Aquesta suspensió suposa la pèrdua de dos llocs de treball.

Tampoc estem d'acord amb la suspensió temporal que ens proposava l'executiu ja que el resultat és el mateix ia més amb un futur incert per a aquest organisme, que va ser creat per Llei l'any 1997 i per unanimitat de tots els grups parlamentaris.

És una decisió difícil de prendre i dura, però ha estat consensuada per tota la membresia  de la Comissió Permanent. Som conscients que en aquesta situació les perjudicades som les dones que perdem l'únic òrgan d'interlocució amb el Govern.

L'aplicació de polítiques específiques d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones pels governs fa imprescindible la creació d'organismes que tinguin com a objectiu ser interlocutors de les dones, a través de les seves associacions, per al desenvolupament d'aquestes polítiques, a més de fomentar l'associacionisme entre aquestes per a la defensa dels seus interessos.

I ens preocupa saber Qui serà l'interlocutor davant l'Administració de la Comunitat Autònoma de Cantàbria pel que fa als interessos de les dones? El Consell de la Dona ha suposat un pas més en el llarg camí cap a la igualtat real i efectiva, i tot aquest treball a hores d'ara es veu truncat.